Hotstone in my heart!

Av Anneline Mauseth

Har du hørt om hotstone massasje? Hva det er? Hvor kommer den fra. Hva går det ut på?
Hvis du ønsker å vite mer om akkurat dette, ja da kan du lese videre nedover her.

 

Jeg heter Anneline Mauseth.  Jeg har jobbet som muskelterapeut i over 10 år! Jeg jobber med muskelterapi, som er en kombinasjon av flere metoder som tilpasses klientens ønsker eller behov.
En av metodene jeg benytter meg av er hotstone. Hotstone kan benyttes i muskelterapibehandlingen eller som ren hotstonebehandling.
Jeg lærte meg denne behandling av Daniel Hellqvist i Sandefjord for over ti år siden og jeg elsker å tilby denne fantastiske behandlingen,
så det er hotstone jeg skal skrive om i dag.

Hotstone massasje er en av de første massasjeformene jeg lærte meg. Det var en god måte å bli kjent med rollen som massør/terapeut.
Det var også enkelt å få «prove kaniner» til praksisen vi skulle ha.

Hotstone

Hotstone er en fantastisk metode hvor du blir behandlet med varme sorte granitt steiner. Det er vulkanske steiner, altså lavasteiner.

Disse steinene har vært brukt til velvære og terapeutisk behandling som kan spores hundrevis av år tilbake i østlige land som Kina og Tibet. Historien bekrefter at Kineserne praktiserte terapi med varme steiner for å bedre organenes funksjoner. Og Indianerne i Amerika brukte varme steiner på lignende måte for å diagnostisere å behandle visse sykdommer. Vi bruker i dag denne metode for avslapping og generelle muskulære utfordringer.

Hemmeligheten til de kjente lava steinene, er at de holder på varmen ekstra lenge, og viderefører varmen gradvis til kroppen. Vi varmer disse stenene i enten varmeskap eller i kar med varmt vann.
Min jobb som terapeut er å ha en varm og behagelig temperatur på steinene, slik at klienten får en optimal avslappende følelse, og kjenner varme helt inn til margen.

Man kan benytte hotstone som en nydelig velværebehandling eller dypere muskelterapi. Jeg har ved mange anledninger benyttet meg av varme lava steiner ved å trykke på triggerpunkter og muskelknuter med steinene. Jeg benytter jeg meg av steinens varme og kommer enda dypere ned i vevet.
Resultatet blir en dypere effekt av behandlingen.  For terapeuter med overbevegelige fingre er det en god måte å avlaste egne fingre ved å benytte seg av disse steinene ved pressur.

Klientene sier ofte at de kjenner seg varme, avslappet og salige i hele kroppen. Også jeg som terapeut får samme følelse.

Hvordan foregår behandlingen?

Det finnes mange måter å utføre hotstone massasje på. Her beskriver jeg hva jeg mener fungerer best, og får gode tilbakemeldinger:
– Klinten ligger på varme steiner under behandlingen
– Jeg utfører massasje med varme steiner i hendene.
– Jeg kan la steiner ligge på klienten

Selve massasjen går ut på at jeg maserer med et jevnt og bestemt trykk, samtidig som jeg har steinene i hendene mine. Trykket og type grep varierer ut fra om klienten har bestilt velvære eller muskelterapi.
Steinen kan også hvile på kalde områder eller der det er ekstra spent muskulatur.

Hotstoneterapi eller hotstonemassasje er definitivt verdt å prøve hvis du sliter med generelle muskelspenninger eller føler deg stresset.

Klinikken min i Hokksund er mer enn bare jobben min. Den er blitt mitt hjem nr to, hvor mandager er en like bra dag som ellers i uken. Jeg ønsker å være en yrkesutøver som har tid i et ellers veldig travelt samfunn.

Håper du fant denne informasjonen spennende og interessant. Jeg elsker valget mitt om å bli muskelterapeut. Være en som tar seg tid til å lytte, hjelpe og alltid lærer noe nytt og spennende om kropp og helse.

Takk for meg. Ha en fortreffelig uke videre.

Anneline Mauseth

Ønsker du å lese om Norsk muskelterapis kurs i hotstoneterapi så trykk HER